9 maj 2012

Flygplatstid

Jag har alltid undrat varför det inte finns några klockor på flygplatser. Där om någonstans är det väl viktigt att hålla koll på tiden, för att inte missa sin flight?

På planet till Chicago levererade kollegan Bolonassos en intressant reflektion om flygplatser och tid som också skulle kunna vara förklaringen till frånvaron av tidsvisare på flygplatser: Alla människor på en (internationell) flygplats befinner sig i olika tidszoner. För någon som klev på en långflygning sent igår kväll och precis har landat är det morgon. För en annan som klev på ett flyg på förmiddagen och bara flög några timmar är det eftermiddag. Och den som tog en taxi från stan in till flygplatsen är det kväll, precis som det råkar vara i landet utanför flygplatsen. Alla är på flygplatsen samtidigt men existerar i olika delar av sitt eget dygn.

Kanske är det därför som flygplatser inte sätter upp stora väggur överallt? De respekterar resenärens individuella tid. Det är i alla fall den bästa förklaringen till avsaknaden av klockor på flygplatser som jag fått så här långt.

Inga kommentarer: