13 sep. 2012

...och nästa stora grej är inte en fäblet

Okej, jag kanske är lite sen på den här bollen men läste om det för första gången idag. Det finns tydligen någonting som heter phablet, vilket är en sammansättning av orden phone och tablet och alltså benämningen på en apparat som är ett mellanting mellan en smartphone och en padda. Enligt den "officiella" definitionen har en phablet en skärm som är mellan 5 och 7 tum och i oktober 2011 försökte LG Electronics till och med varumärkesskydda phablet:en utan att lyckas.

Åååkej... Hörde jag nån säga nördigt?

Är det från och med nu tänkt att mobila skärmar ska heta olika saker för varje tum de ökar i storlek? Kommer vi snart att ha en phoblet, som är ett mellanting mellan phone och phablet? Eller en pablet, som är ett mellanting mellan phablet och tablet? Ja, ni hör ju själva hur fantastisk framtiden låter.

Just som konsumentelektronikbranschen börjat komma loss ur sina hopplösa produktnamn bestående av fullkomligt obegripliga kombinationer av bokstäver och siffror, typ Super LXE3080, har den uppenbarligen kommit på det skojsiga i att slå samman ord. Möjligen ett steg i rätt riktning men fortfarande på tok för "ingenjörig" copywriting för att göra någon som helst nytta på konsumentmarknaden.

Inga kommentarer: